BRA

BRADet svenska flygbolaget BRA bildades i slutet av februari 2016 efter en sammanslagning av Malmö Aviation, Sverigeflyg och Braathens Regional. Bolaget har i dagsläget 5 destinationer och Bromma flygplats som bas. BRA har en flotta som består av ATR-72, Fokker 50 samt Avro RJ85/RJ100. Totalt opererar bolaget med 28 flygplan.

Då både Fokker 50 och Avro-planen är relativt gamla i gemet så beslutade sig BRA för en uppgradering under 2011. Bolaget tecknade ett avtal med Bombardier om att köpa 10 stycken CS-100. Under årens lopp har dock affären skjutits fram ett flertal gånger, senast i början av 2017 i samband med regeringens planer på flygskatt. Om köpet blir av framöver så avser man ersätta hela flottan med de nya CS-100 som numera går under namnet Airbus A220.

BRA, eller Braathens Regional Airlines som förkortningen står för, flyger årligen 2,2 miljoner resenärer. Rutt-nätet täcker in i stort sett hela Sverige, från norr till söder och väst till öst. Under sommaren och vintern flyger man dessutom en del charter till både varmare och kallare breddgrader.

Läs mer om det svenska flygbolaget här

Lämna en kommentar

3 × 1 =