Grafair

GrafairGrafair bildades så tidigt som 1969 och bedriver verksamhet inom taxiflyg och ambulansflyg med affärsjet. Flygbolaget driver dessutom Sveriges enda privat ägda affärsflygterminal (Grafair Jet Center) som invigdes 2004. Under 2014 blev anläggningen framröstad till i Europa och flera andra kontinenter.

Bolagets flotta utgörs av ett flertal affärsjet i olika storlekar, det finns dessutom ett sjöflygplan av typen Cessna 208 Caravan. Merparten av flygplanen är Cessna Citation-modeller, men även en Hawker 800XP som är lite större. Jetplanen lämpar sig för resor både inom och utanför Europas gränser.

Precis som Jivair så erbjuder även Grafair ambulansflyg. Bolaget har två stycken Cessna Citation 550 speciellt anpassade för just den här typen av transport. Flygplanen har plats för både bårar och sjukvårdspersonal och kan vara i luften inom 1 timma.

Grafairs sjöflygplan har plats för 9 passagerare och kan landa på både vatten och land. Under sommarhalvåret finns det möjlighet att boka taxiflyg, rundflyg och fraktuppdrag. Att flyga på låg höjd över Stockholms skärgård är en upplevelse man sent kommer att glömma.

Läs mer om flygbolaget och deras tjänster här

Lämna en kommentar

tio − fem =