H-Bird Aviation Services

H-Bird Aviation ServicesH-Bird Aviation Services gick tidigare under namnet Humingbird Aviation och startade sin verksamhet 1991. Under 2016 förvärvades taxiflygbolaget WaltAir och i samband med att flygplansflottan utökades så passade man också på att byta namn. Företagets huvudbas är Bromma flygplats, men de har även baser i Norrköping och Paris.

Bolaget bedriver sin verksamhet med fyra stycken Cessna Citation-typer och en Learjet 45 XR. Flottan inkluderar även två stycken propellermaskiner av typen King Air, samt två helikoptrar. H-Bird Aviation Services erbjuder i första hand privatcharter, ambulansflyg och flygfrakt. Tack vare helikoptrarna kan man också erbjuda helikoptertaxi.

Som om inte det vore nog så driver företaget även en flygskola för helikopter. H-Bird Flight Academy är en licensierad skola som kan utbilda helikopterpiloter upp till privatflygarlicens. Skolan får också genomföra typutbildningar på Robinson R22 och R44 samt Airbus H120. Utbildningen är modulbaserad och sker på Bromma flygplats.

Läs mer om flygbolagets olika tjänster här

Lämna en kommentar

tretton − 10 =