Jivair

JivairJivair startade upp sin verksamhet inom taxiflyg början av 80-talet vilket gör företaget till den äldsta operatören av affärsjet i Sverige. Bolaget baserar på Landvetter flygplats utanför Göteborg. Tidigare utgick man från Säve flygplats innan den stängde för kommersiell trafik i början av 2015.

Flygplansflottan består av två affärsjet – en Cessna Citation Excel och en Cessna Citation I. Cessna Citation Excel är ett av de mest populära flygplanen i sin storlek och har plats för 8 passagerare. Cessna Citation I är en något mindre föregångare som tar 6-7 passagerare. Gemensamt för de båda typerna är att de är perfekta för korta till medellånga resor inom Europa.

Jivair erbjuder i första hand charter av affärsflyg, men också ambulansflyg. De senaste 20 åren har Jivair hanterat transporter för transplantation och flugit både läkarlag och patienter. Som ett tredje alternativ erbjuder företaget management av flygplan. De kan bistå med rådgivning vid val av flygplanstyp, samt anställning av piloter och försäljning av flygtid.

Läs mer om Sveriges äldsta operatör av affärsjet här

Lämna en kommentar

ett + fyra =