Norwegian Air Sweden har fått godkänt

Norwegian Air SwedenNorwegian Air Sweden är namnet på Norwegians nya dotterbolag som nyligen fick sitt svenska drifttillstånd godkänt av Transportstyrelsen. Med ett svenskt AOC (Air Operator Certificate) stärker Norwegian sitt fotfäste i Skandinavien och kan därmed öppna nya flyglinjer som inte tidigare trafikerats.

Inom kort kommer bolaget börja söka trafikrättigheter hos amerikanska myndigheter för att få flyga till USA med nya Norwegian Air Sweden. Bjørn Kjos säger i ett utlåtande att Arlanda flygplats mycket väl kan bli en knutpunkt för direktflyg till både Asien och USA.

Den 21:a november fick Norwegian Air Sweden sitt första flygplan – en fabriksny Boeing 737 MAX 8 influgen direkt från Seattle. Faktum är att moderbolaget Norwegian Air Shuttle var först i Europa att flyga med nya Boeing 737 MAX-serien.

Norwegian har idag en flotta som består av 150 flygplan. De har dessutom en av världens yngsta flygplansflottor med en genomsnittsålder på knappt 4 år. Bolaget flyger till fler än 150 destinationer i Europa och övriga världen. Norwegian har mottagit priset för världens bästa lågprisbolag 3 år i rad.

Läs mer om Norwegians alla flyglinjer på hemsidan här

Lämna en kommentar

3 × 4 =