Norwegian börjar flyga till Rio de Janeiro

Den 31:a mars nästa år Norwegian börjar flyga till Rio de Janeirostartar Norwegian en ny långlinje till Brasiliens huvudstad Rio de Janeiro. Det blir 4 avgångar i veckan från London Gatwick och linjen trafikeras med en Boeing 787-900 med plats för 344 passagerare. Den nya linjen innebär ännu ett steg för flygbolagets expansion i Sydamerika. Sedan tidigare flyger Norwegian till Buenos Aires från London.

Bjørn Kjos säger i ett uttalande att Rio de Janeiro länge varit en efterfrågad linje. Vidare berättar han att Sydamerika är Norwegians stora framtida marknad då lågprisflyget inte haft samma utveckling som i USA och Europa. Det är dock ingen konkurrensfri marknad då flera andra europeiska bolag redan flyger till sydamerikanska destinationer.

British Airways flyger direkt till Rio de Janeiro från London Heathrow och lågprisbolaget Level flyger till Buenos Aires från Paris och Barcelona. Med andra ord finns det ett par större aktörer som konkurrerar om passagerarna.

En annan nyhet som berör Norwegians långlinjenät är att bolaget byter flygplats på två av sina USA-linjer. I San Francisco byter man till San Francisco International från tidigare Oakland som ligger strax norr om staden. I Miami byts Fort Lauderdale ut mot Miami International. Ändringarna, som uppkommit efter önskemål från passagerarna, träder i kraft den 31:a mars 2019.

Se aktuella priser på flygbolagets hemsida här

Lämna en kommentar

18 − sex =