SAS

SASSAS bildades i början av augusti 1946 efter att Sverige, Danmark och Norge enats om att bilda ett Skandinaviskt flygbolag. Under årens lopp har bolaget haft ett antal verkställande direktörer, men den kanske mest kända är förmodligen Jan Carlzon. Då Carlzon tillträdde 1981 lyckades han vända en negativ trend till att SAS utsågs till ”Airline of the Year” 1983.

Flygbolaget SAS har en lång och gedigen historia bakom sig, det har även flygplansflottan som genomgått många byten. Från att startat med propellerdrivna Douglas-plan så flyger man idag med en blandning av Airbus- och Boeing-plan. Under senare år har bolaget beställt sammanlagt 80 stycken Airbus A320Neo samt ett flertal Airbus A350-900. Avsikten är att bygga en enhetsflotta med enbart Airbus-maskiner.

I dagsläget har SAS baser i Stockholm, Köpenhamn, Oslo, Stavanger och Trondheim. All interkontinental trafik utgår från Stockholm, Oslo och Köpenhamn. Bolaget flyger till 136 destinationer och transporter miljontals passagerare varje år. Det finns förstås mycket mer information att läsa om det här Skandinaviska flygbolaget, för den som är intresserad kan Wikipedia rekommenderas.

Se aktuella priser och kampanjer här

Lämna en kommentar

tio + 13 =